top of page
Search

Halvtid för Henning Enqvist i European Le Mans SeriesEfter en längre tids uppehåll återvänder European Le Mans Series (ELMS) i helgen till rampljuset för säsongens tredje deltävling: 4-timmars i Barcelona. Henning Enqvist är på plats för att återuppta sin ordinarie styrning hos Algarve Pro Racing, efter ett gästspel hos ARC Bratislava-teamet vid debuten i 24-timmars i Le Mans tidigare under sommaren. 

Enqvist återförenas under helgen med sina ordinarie teamkamrater hos Algarve Pro Racing, koreanen Tacksung Kim och James French från USA, två månader efter den senaste ELMS-tävlingen på italienska Monza.

Trion står inför mittpunkten på årets säsong, när ELMS-fältet nu alltså intar den spanska F1-banan Circuit de Barcelona-Catalunya för den tredje av totalt sex tävlingshelger under 2019.

Enqvist, Kim och French fanns på plats i Barcelona redan under onsdagen för en dags tester, och fortsatte där jakten på ytterligare prestanda bakom ratten på sin ORECA 07-Gibson. 

Helgens tävlingar inleds med fri träning på fredag. Barcelona 4-timmars, som liksom övriga ELMS-race streamas live på www.europeanlemansseries.com, startar kl. 18.30 på lördag kväll.


"Det är kul att vara tillbaka i ELMS efter äventyret i Le Mans, som verkligen gav mig en smak av det bästa som sportvagnsracing kan ge. Vi testade här i Barcelona igår och hade förvisso en del problem, men hittade också några bra saker på bilen. Den känns betydligt mer stabil på bromsarna nu och jag tror också att vi hittat ett sätt att få däcken att hålla lite längre. Vi får se vad vi kan göra i racet, men topp tio skulle vara ett bra resultat för oss här."

TISSCHEMA Rd. 3 | Barcelona 4-timmars Circuit de Barcelona-Catalunya (ESP)

FREDAG 19 JULI

Fri träning 1: 14.30-16.00 Test - bronsförare: 18.30-19.00 Fri träning 2: 21.30-23.00 


LÖRDAG 20 JULI Kvalificering: 11.20-11.30 Race - Barcelona 4-timmars: 18.30

Ladda ner tidsschema Startlista Live timing


bottom of page