top of page
Search

Fortsatta framsteg för Henning Enqvist i ELMS


Henning Enqvist var nöjd med de framsteg som gjordes vid helgens European Le Mans Series-tävlingar på Circuit de Barcelona-Catalunya, där svensken satte den snabbaste varvtiden av Algarve Pro Racing-teamets samtliga sex förare. Enqvist, som delar bil med Tacksung Kim (KOR) och James French (USA) i en av Algarve Pro Racings två ORECA-prototyper, satte ekipagets snabbaste varv i lördagskvällens fyratimmarsrace i Barcelona.

Enqvist var också snabbare än någon av förarna i teamets andra bil, som delas av Andrea Pizzitola (FRA), Olivier Pla (FRA) och John Falb (USA). 

De två Algarve Pro Racing-bilarna slutade på sjätte (Pizzitola/Pla/Falb) respektive 12:e (Enqvist/Kim/French) plats. Enqvists bil tappade en del tid i samband med ett misslyckat depåstopp, men genomförde i övrigt loppet utan problem.  Segern i Barcelona tillföll G Drive-stallets Roman Rusinov (RUS), Job van Uitert (NED) och Jean-Eric Vergne (FRA) - den senare direkt influgen från New York där han nyligen tog hem elbilsmästerskapet Formel E för andra säsongen i rad. Nästa deltävling i European Le Mans Series körs på brittiska Silverstone den 31 augusti. 
”Jag är nöjd med min egen körning den här helgen. Jag känner mig mer och mer komfortabel i bilen och här i Barcelona tog vi dessutom ett verkligt steg fram med den. Vi har inte fått till inställningarna tidigare under säsongen och framför allt haft en del problem med däcktrycken, men nu var det betydligt bättre. Vi gjorde mer eller mindre vad vi kunde med den fart vi har som team betraktat just nu. För egen del var det här mitt bästa race den här säsongen, så jag ser fram emot fortsättningen i höst."
RESULTAT

Rd. 3 | Barcelona 4-timmars Circuit de Barcelona-Catalunya (ESP)
bottom of page